Van der Meijden Machines

Van der Meijden Machines ontwerpt en bouwt procesinstallaties voor de levensmiddelenindustrie, met name de zuivelindustrie. Daarnaast ontwerpen en installeren ze procesbesturing en visualisatie systemen. Maar ze gaan nog een stapje verder. Want ze verzorgen ook het onderhoud, de revisie en eventuele reparaties aan deze machines. En dat is ook precies waar ze trots op zijn bij Van der Meijden: alle disciplines onder één dak. Ontwerp, productie, automatisering én onderhoud.

Een bijzonder feitje: in 2019 hebben ze een nieuwe technologie uitgevonden. Hiermee is het mogelijk om hoog viskeuze producten zoals purees, pasta’s, dressings e.d., met een hoge efficiency te verwarmen of koelen. Hierdoor kunnen veel bestaande productieprocessen worden vereenvoudigd en komen nieuwe productiemethodes binnen handbereik. Daarnaast levert deze uitvinding een substantiële bijdrage aan het terugdringen van water gebruik, chemicaliën verbruik en de CO2-uitstoot.

Waarom is een bezoek aan van der Meijden tijdens de Open Bedrijvendag een aanrader?

Eigenaar Kees van der Meijden: “Wij willen jong en oud enthousiasmeren voor techniek. Dit gaan we doen door het tonen van door ons ontwikkelde en geproduceerde machines tijdens de Open Bedrijvendag. Maar we geven ook een demonstratie ‘rvs lassen’. En als kers op de taart kun je deelnemen aan de interactieve demonstratie van besturingstechniek. Als bezoeker kun je dan zelf een melodie programmeren. Deze wordt daarna door een keyboard afgespeeld. Hoe tof is dat?”  

Bezoekadres:

Magazijnweg 3a